Novosti i obavijesti

15tra
2020

Sezonska zamjena pneumatika

Sezonska zamjena pneumatika

Poštovani klijenti,

Podsjećamo vas da s datumom 15. travnja ističe zakonska obaveza zimske opreme u RH te je u skladu s time potrebno izvršiti zamjenu pneumatika na vašim vozilima.

Ukoliko vaš ugovor o operativnom leasingu sadrži uslugu servisiranja ljetno/zimskih pneumatika, na raspolaganju vam stoje naši ovlašteni partneri vulkanizeri čije kontakt brojeve telefona i adrese možete pronaći na našoj web stranici putem poveznice ALD vulkanizeri.

Naši se partneri pridržavaju svih mjera i preporuka za prevenciju širenja zaraze virusom COVID-19 te se i termini zamjene pneumatika dogovaraju na način da se svima omogući prikladna socijalna distanca i maksimalna sigurnost.

Stoga vas u ovoj izvanrednoj situaciji molimo za razumijevanje i strpljenje prilikom čekanja na vaš termin. Također ističemo iznimnu važnost u pridržavanju dogovorenih termina, kako bi proces tekao nesmetano i bez narušavanja zdravstvene sigurnosti, kako vas kao korisnika vozila, tako i zaposlenika u vulkanizerskim radionicama.

Ujedno vas molimo da vulkanizere kontaktirate osobno, direktno na navedene brojeve telefona, kako bi se maksimalno ubrzao proces dogovora što skorijeg termina za zamjenu pneumatika.

ALD Automotive pozivni centar vam stoji na raspolaganju u svim situacijama kada nije moguće dogovoriti termin direktno s vulkanizerom. Npr. ukoliko je ovo vaša prva zamjena pneumatika, svakako kontaktirajte  ALD Automotive pozivni centar koji će vam pružiti potrebne informacije o lokaciji zamjene.

U slučaju da je kompletan set vaših ljetnih pneumatika ostao na čuvanju, molimo da se najmanje 5 radnih dana prije planiranog dolaska, javite istom partneru kod kojeg ste posljednji put mijenjali pneumatike (u jesen 2019. godine).

Ukoliko su pneumatici prilikom prošle sezonske zamjene ekološki zbrinuti te u slučaju da pneumatici nisu uključeni u najamninu ili je količina pneumatika istrošena, za montažu novog seta potrebno je odobrenje ALD-a i korisnika najma.

Setovi tehnički ispravnih zimskih pneumatika koji se demontiraju s vozila ostaju na čuvanju u skladištima naših partnera do nove sezonske zamjene (jesen 2020. godine).

Napomena:  Ukoliko u vašem vozilu kao dio opreme postoji sigurnosni nastavak (adapter) za ključ vijaka kotača, isti se nalazi u prtljažniku vozila, a neophodan je za obavljanje zamjene pneumatika. Stoga vas molimo da prilikom dolaska na zamjenu, sigurnosni adapter svakako pripremite na vidljivo mjesto.