Novosti i obavijesti

29ruj
2022

Obavijest o sezonskoj zamjeni pneumatika

Obavijest o sezonskoj zamjeni pneumatika

Poštovani klijenti,

 

Podsjećamo vas da je u Hrvatskoj od 15. studenog obavezna zimska oprema te je u skladu s time potrebno izvršiti zamjenu pneumatika na vašim vozilima. Savjetujemo vam da zamjenu izvršite tijekom listopada, a ako sa svojim vozilom putujete izvan granica RH, proučite zakonske propise zemalja u koje putujete.

 

Ukoliko vaš ugovor o operativnom leasingu uključuje uslugu servisiranja ljetnih/zimskih pneumatika, na raspolaganju vam stoje naši ovlašteni partneri vulkanizeri čije kontakt brojeve telefona i adrese možete pronaći na našoj web stranici putem poveznice ALD servisni partneri. Molimo vas da vulkanizere kontaktirate osobno, direktno na navedene brojeve telefona , kako bi se maksimalno ubrzao proces dogovora što skorijeg termina za zamjenu pneumatika.

 

ALD Automotive pozivni centar vam stoji na raspolaganju (+38516666060, operativa.hr@aldautomotive.com) u svim situacijama kad nije moguće dogovoriti termin direktno s vulkanizerom, npr. ukoliko je ovo vaša prva zamjena pneumatika, svakako kontaktirajte ALD Automotive pozivni centar koji će vam pružiti potrebne informacije o lokaciji zamjene.

 

U slučaju da je kompletan set vaših zimskih pneumatika ostao na čuvanju, molimo da se najmanje 5 radnih dana prije planiranog dolaska javite istom partneru kod kojeg ste posljednji put mijenjali pneumatike (u proljeće 2022. godine).

 

Ukoliko su pneumatici prilikom prošle sezonske zamjene ekološki zbrinuti te u slučaju da pneumatici nisu uključeni u najamninu ili je količina pneumatika istrošena, za montažu novog seta potrebno je odobrenje ALD-a i korisnika najma.

 

Setovi tehnički ispravnih zimskih pneumatika koji se demontiraju s vozila ostaju na čuvanju u skladištima naših partnera do nove sezonske zamjene (proljeće 2023. godine).

 

Napomena:  Ukoliko u vašem vozilu kao dio opreme postoji sigurnosni nastavak (adapter) za ključ vijaka kotača, isti se nalazi u prtljažniku vozila, a neophodan je za obavljanje zamjene pneumatika. Stoga vas molimo da prilikom dolaska na zamjenu, sigurnosni adapter svakako pripremite na vidljivo mjesto.