Novosti i obavijesti

01lis

Sezonska zamjena pneumatika

Sezonska zamjena pneumatika

Poštovani klijenti,

Ukoliko vaš ugovor o operativnom leasingu sadrži uslugu servisiranja ljetno/zimskih pneumatika, savjetujemo vam da zamjenu pneumatika izvršite tijekom listopada. Pravovremenom zamjenom izbjeći ćete gužve i duža čekanja na izvršenje usluge te vozilo pripremiti za eventualno putovanje u neke od susjednih država čiji je zakonski rok za zimsku opremu već od 01. studenog. U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna od 15. studenog 2019. te je to krajnji rok za zamjenu pneumatika.

U slučaju da je kompletan set vaših zimskih pneumatika ostao na čuvanju, molimo da se za rezervaciju termina javite istom partneru kod kojeg ste posljednji puta mijenjali pneumatike (u proljeće 2019.), i to najmanje 5 radnih dana prije planiranog dolaska. Podatke o ALD Automotive ovlaštenim partnerima vulkanizerima, kontakt brojeve telefona i njihove adrese, možete pronaći u prilogu ove obavijesti te na http://www.aldautomotive.hr/download.
Ako sada prvi put mijenjate pneumatike, na raspolaganju vam stoji ALD Automotive pozivni centar koji će vam pružiti potrebne informacije o lokaciji zamjene.
Ukoliko su pneumatici prilikom prošle sezonske zamjene ekološki zbrinuti te u slučaju da pneumatici nisu uključeni u najamninu ili je količina pneumatika iskorištena, za montažu novog seta potrebno je odobrenje ALD-a i korisnika najma. Setovi tehnički ispravnih ljetnih pneumatika koji se demontiraju s vozila ostaju na čuvanju u skladištima naših
partnera do nove sezonske zamjene u proljeće 2020. godine.

NAPOMENA:
Ukoliko u vašem vozilu kao dio opreme postoji sigurnosni nastavak (adapter) za ključ vijaka kotača, isti se nalazi u prtljažniku vozila, a neophodan je za obavljanje zamjene pneumatika. Molimo vas da prilikom dolaska na zamjenu, sigurnosni adapter svakako pripremite na vidljivo mjesto.

OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA U DRUGIM DRŽAVAMA:
Austrija - U razdoblju od 01.11. do 15.04. za vozila do 3,5 t u vrijeme zimskih uvjeta
Bosna i Hercegovina - U razdoblju od 15.11. do 15.04. bez obzira na vremenske uvjete
Mađarska - Zimska oprema nije zakonski određena
Slovenija - U razdoblju od 15.11. do 15.03. bez obzira na vremenske uvjete
Srbija - U razdoblju od 01.11. do 01.04. vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako je na kolniku snijeg, led ili poledica

Pozivni centar ALD Automotive:
+ 385 1 6666 060
birajte 1 - korisnici usluge

ALD Asistencija:
HR: 0800 11 21
INO: +385 1 3688 331

Nazovite nas
+385 1 6659 755